Стефанос Циципас е големият победител в Лондон



17-11-2019 22:52 | Станко Димов

Стефанос Циципас е новият шампион от финалите на АТП в Лондон. В изключителен сблъсък, 21-годишният гръцки талант победи Доминик Тийм с 2:1 сета, в отделните части 6:7 (6), 6:2, 7:6 (4) след повече от два часа и половина игра. По този начин Циципас спечели най-голямата титла в кариерата си.

Това беше седми дуел между двамата, а Циципас записа трета победа. За нея той ще си осигури $2,656,000 от наградния фонд и 1300 точи за ранглистата на АТП. Финалистът Тийм ще трябва да се задоволи с $1,302,000 и 800 точки.

Мачът тази вечер в Лондон беше повече от достоен за финал. В първия сет играта беше изключително равностойна и двамата претенденти взимаха сервис-геймовете си, като така заслужено се стигна до тайбрек, в който по-опитният Тийм се наложи с 8:6 точки.

Загубата на първата част по никакъв начин не се отрази негативно на Циципас, който наложи контрол през втория сет и поведе с 5:1 гейма, след което изравни след 6:2.

Във финалната част Циципас първи нанесе тежък удар и поведе с 3:1 гейма, но Тийм отговори и изравни за 3:3. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който младокът от Гърция се наложи със 7:4 точки.

„За мен това е много труден момент. Поздравления за Стефанос, който изигра не само страхотен финал, но и турнир като цяло. Надявам се, че в бъдеще ще играем на още много големи финали един срещу друг“, каза в интервюто на корта финалистът Тийм.

„Битката днес беше страхотна, точно тези битки правят нашия спорт велик“, каза от своя страна новият шампион Циципас.

„Доминик, ти си вдъхновение не само за мен, но и за много млади тенисисти. Финалът днес беше като влакче на ужасите, но в същото време беше невероятно. Този турнир е абсолютно невероятен, никога не съм получавал толкова много подкрепа, особено на подобна сцена. Дължа победата на публиката, или поне на по-голямата ѝ част. През цялата седмица тук се чувствах страхотно, изиграх добри двубои, на които се надявам да сте се насладили“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини