Зверев предвижда край на доминацията на Големите трима



17-11-2019 13:52 | Станко Димов

Световният №7 Александър Зверев изрази увереността си, че доминацията на Голямата тройка – Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер, в турнирите от Големия шлем е към своя край. Германецът, подобно на Доминик Тийм изрази мнение, че още следващата година ще има нов шампион в Шлема.

„Мисля, че догодина ще видим нов шампион в турнирите от Големия шлем. Ще видим кой ще бъде точно, защото младите момчета играят невероятен тенис“, коментира Зверев след поражението си от Доминик Тийм на полуфиналите в Лондон.

„Може да бъде Данийл (Медведев), може да бъде Стефанос (Циципас), или Доминик (Тийм). Аз също съм в добра позиция, или поне така се надявам. Ще видим какво ще ни предложи следващия сезон, но според мен това ще бъде вълнуваща година за младите“.

Зверев, който е спечелил 3 титли в турнирите от Мастърс сериите, все още не може да разгърне огромния си потенциал на ниво Голям шлем, където най-доброто му класиране е достигане до четвъртфиналите на „Ролан Гарос“.

Доминик Тийм е един от двамата активни тенисисти под 30-годишна възраст, които са спечели сет на финал в Шлема. Другият е Данийл Медведев. И в двата случая обаче победител от въпросните финали излизаше Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини