Победа за Надал може да не се окаже достатъчна



15-11-2019 13:14 | Станко Димов

Рафаел Надал ще завърши годината като №1 в света, след като в четвъртък вечер Роджър Федерер победи Новак Джокович и го изхвърли от битката за титлата във финалите на АТП в Лондон. Испанецът днес се изправя срещу Стефанос Циципас, но дори и да спечели срещу гръцкия тенисист не е сигурен в продължаването си напред в турнира. В късния двубой шампионът Александър Зверев се изправя срещу Данийл Медведев и при успех ще продължи към полуфиналите.

Надал обаче не мисли за това. Той е изцяло фокусиран върху предстоящия дуел с Циципас.

„Той (Стефанос) е страхотен тенисист, млад е и е изпълнен с енергия. Наслаждава се на невероятен сезон. Очаква ме тежък двубой. Знам, че трябва да спечеля и се надявам да бъда готов, пък ще видим какво ще се случи“, коментира 33-годишният левичар.
Рафа води с 4-1 победи в преките дуели с Циципас. Гръцкият талант обаче е под пара и в първите си два мача в своята група постигна победи над Медведев и Зверев.

„Винаги получавам допълнителна мотивация, когато се изправя срещу някой от топ играчите в света“, коментира Стефанос в навечерието на дуела с Надал.

„Гледал съм ги по телевизора и винаги съм искал да бъда част от тях. Когато играеш срещу тях има допълнителна искра, екстра мотивация. Наясно съм колко труден съперник е Надал. Сигурен съм, че този двубой ще означава много за него и шансовете му да се класира за полуфиналите. Ще дам всичко от себе си, ще оставя душата си на корта“, коментира Циципас.

Двубоят е днес от 16:10 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини