Джокович: Играх твърде неутрално, Роджър беше по-добрият



15-11-2019 10:13 | Николай Драганов

Новак Джокович допусна второ поражение в груповата фаза на финалите на ATP в Лондон и напуска надпреварата преди полуфиналите. Това сложи край на шансовете му да завърши годината като №1, за което се нуждаеше от титлата. 


След края на двубоя сърбинът отдаде заслуженото на своя съперник Роджър Федерер, като същевременно призна относно своята игра, че не е показал достатъчно високо ниво. 


"Той беше по-добрият играч във всеки един аспект и напълно заслужаваше победата. Сервираше добре, движеше се добре, връщаше моя сервис много добре. От негова гледна точка, мисля, че направи всичко правилно. От моя гледна точка, аз просто играех прекалено неутрално. Не успях да сервирам добре. Като цяло доста лош мач от моя страна", коментира Ноле.


Федерер завърши мача с 23 уинъра и само 5 непредизвикани грешки. Така той записа 23-та победа в 49 мача срещу Джокович и първа от 2015-та година, когато отново победи Ноле във финалите на ATP, а след това имаше серия от четири поредни загуби. 


"Имам огромно уважение към него и към всичко, което прави на корта. Онова, което е постигнал през годините и което все още показва, е феноменално. Той е модел за подражение, включително и за мен, а също така и един от най-тежките съперници, които съм имал. Поглед към неговата кариера и постижения не може да не те вдъхновява", добави Джокович по повод своя съперник.


Относно своето бъдеще той сподели, че е преминал през разочарования многократно и очаква бързо да се завърне към победите. "Загубил съм толкова много мачове през кариерата си - знам как да продължа напред. Не е по-разрично. Играл съм срещу Роджър почти 50 пъти. Играл съм над 50 пъти с Надал. Всяка загуба е болезнена, но когато играеш срещу големите си съперници, това добавя допълнителна емоция в загубата или победата".


"В края на краищата, ние сме професионалисти, а аз се чувствам привилегирован, че имам щастието да играя този спорт на най-високо ниво толкова години. Това ми дава необходимия опит, за да приемам нещата, да продължа напред и да търся нови възможности", обобщи Джокович.


Макар да призна напълно превъзходството на своя съперник по време на двубоя, Ноле сподели, че е имал проблеми с левия лакът по време на втория сет. Въпреки това той изрази надежди, че проблемът не е сериозен.


"Надявам се, че не е нещо, което няма да ми даде възможност да играя за Сърбия в Мадрид през следващата седмица. Болката беше остра, но бях способен да играя до края на двубоя. Ако беше нещо сериозно, нямаше да мога да държа ракетата. Така че по-скоро беше заради рязкото движение. Не предизвиква някакви проблеми след това", подчерта той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини