Ясен е първият съперник на Джокович в Шанхай



07-10-2019 10:28 | Николай Драганов

Ясен е съперникът във втори кръг на "Мастърс" турнира в Шанхай за Новак Джокович. Това ще бъде младият канадец Денис Шаповалов, който се наложи с 6:4, 6:2 за 77 минути над Франсис Тиафо от САЩ. 


Това ще бъде трети дуел през сезона между Джокович и Шаповалов, като и в двата случая досега Ноле стигна до победата. В момента Шаповалов е №36 в света, а световният №1 пристигна в Шанхай с трофея от Токио, спечелен в неделя. Канадецът също участва в Токио, но отстъпи в втори кръг след два тайбрека на Давид Гофен. 


Победата над Тиафо беше първа за Шаповалов в Шанхай, където той имаше две участие в последните два сезона, завършили със загуба на старта. 


Друг млад американец - Тейлър Фриц - се представи по-добре от Тиафо и за трети път в своята кариера се класира за втори кръг в Шанхай. Този сезон това се случи след драматична победа над Фернандо Вердаско в мач, продължил 2 часа и 39 минути.


21-годишният представител на САЩ се наложи със 7:6(2), 6:7(5), 6:4 и постигна втора победа от три мача срещу испанския ветеран. Това беше 28-ма победа за Фриц през сезона (25 загуби). 


Във втори кръг американецът ще се изправи срещу Карен Хачанов от Русия, който е поставен под №7 в схемата и почива на старта. Хачанов достигна до полуфиналите на турнира в Пекин преди няколко дни. 


Поставеният под №10 в схемата Фабио Фонини също се поздрави с победа. Той се наложи с 6:4, 6:2 над Сам Куери за 63 минути игра. Във втори кръг Фонини ще играе срещу Анди Мъри или Хуан Игнасио Лондеро, които излизат на корта преди обяд българско време в Шанхай в понеделник. 


Победа на старта в предпоследния за годината турнир от сериите "Мастърс" записа и Николос Басилашвили. Той постигна обрат срещу Раду Албот - 4:6, 6:1, 6:3 в откриващия мач на централния корт в китайския град. Грузинецът ще играе срещу Марко Чекинато или Беноа Пер за място в трети кръг.


Успех в своя 45-ти мач от ATP тура през сезона записа и Хуберт Хуркаш, който се наложи над местния представител Жижен Жан със 7:6(5), 6:4. Полякът ще срещне Гаел Монфис или Лоренцо Сонего във втори кръг.


Обрат донесе победата и на Жоао Соуса, който се наложи над Филип Крайнович след 2:6, 6:4, 7:6(5). Португалецът очаква Вашеш Поспишил или Диего Шварцман във втори кръг. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини