Рубльов оцеля в трисетова драма у дома



18-09-2019 11:02 | Николай Драганов

Поставеният под №5 в схемата Андрей Рубльов трябваше да се потруди доста, за да стигне до втори кръг на турнира от сериите ATP 250 в Санкт Петербург. Руснакът се наложи с 4:6, 6:0, 6:4 над 135-тия в света Иля Ивашка от Беларус, който премина през квалификациите.


Това беше първи мач за Рубльов след доброто му представяне на US Open, където достигна до четвърти кръг. След като избегна трета загуба в първи кръг от четири участия в турнира в родината си, Рубльов ще се срещне във втори кръг с Рикардас Беранкис за място в Топ 8.


Беранкис надигра Дуди Села с 6:3, 6:0 за 62 минути игра, като спечели 81% от точките при вкаран първи сервис. Рубльов и Беранкис ще се срещнат за първи път в тура.


Още един руснак постигна победа на старта - участващият с уайлдкард Евгени Донской, който се наложи с 6:2, 6:1 над "щастливия губещ" Матео Виола от Италия. За съжаление на домакините, Донской още в следващия кръг ще играе с друг тенисист от Русия - първата ракета на страната и финалист от US Open Данийл Медведев, който е водач в схемата.

 

Руснаците чакат първи свой представител да стане носител на трофея в турнира от 2004-та година насам, когато това успя да стори Михаил Южни. 


Своя първи мач в Санкт Петербург не е изиграл и вторият поставен Карен Хачанов, който очаква победителя от мача между Жоао Соуса и Жозеф Ковалик. 


Във втори кръг са още Дамир Джумхур, Михаил Кукушкин, Борна Чорич, Адриан Манарино, Игор Герасимов, Роберто Карбайес Баена и Матео Беретини. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини