Четирима французи бият в Метц



18-09-2019 10:03 | Николай Драганов

Турнирът от сериите ATP 250 във френския град Метц е печелел от французи в 8 от последните 10 години. Втория ден от тазгодишиното издание на турнира даде предпоставки това да продължи, тъй като четирима френски играчи се класираха напред.


Бившият №7 в света Ришар Гаске беше подложен на сериозно изпитание от Марсел Гранойерс, но в крайна сметка стигна до победата след 4:6, 7:6(5), 6:4. 33-годишният Гаске игра финал в Метц през 2004-та, когато беше само на 18 години. Той е спечелил 5 от своите 5 титли от ATP в родината си Франция. 


Играещият с уайлдкард негов сънародник Грегор Барер пък поднесе изненадата на деня, като отстрани шестия поставен Хуберт Хуркаш от Полша, при това с категоричното 6:2, 6:2. Барер се намира на рекордната за себе си 98-ма позиция в ранглистата, а всичките му пет победи в тура дойдоха през настоящия сезон.


Гаске ще играе с друг французин - третият поставен Беноа Пер, а същото важи и за Барер, който ще срещне Антоан Хоан. 
В Метц се оформи и още един изцяло френски сблъсък - между Жо-Вилфред Цонга и Пиер-Юг Ербер. Цонга надигра Пабло Андухар след 3:6, 6:1, 6:2, докато Ербер се справи с Ян-Ленард Щруф - 7:6(3), 6:4. 


Единственият французин, който беше победен във вторник, е 19-годишният Райен Ромен, който е №431 в света. Той беше победен от Алиаз Бедене след 6:4, 6:4.


В схемата има още двама французи - четвъртият поставен Люка Пуй, който ще играе срещу Лоренцо Сонего във втори кръг, както и Уго Юмбер, който среща Яник Маден на старта.

  
Водач в схемата в Метц е Давид Гофен, който ще играе във втори кръг срещу Пабло Кареньо Буста. Втори поставен и Николос Басилашвили. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини