Серина: Серина не се появи днес, трябва да я открия



08-09-2019 10:13 | Николай Драганов

Серина Уилямс допусна четвърто поражение във финален двубой в турнир от Големия шлем, откакто спечели своята 23-та титла от Големия шлем и преследва още един трофей, за да изравни вечния рекорд от 24 титли на Маргарет. След загуби от Ангелик Кербер, Наоми Осака и Симона Халеп, този път на пътя и застана 19-годишната Бианка Андрееску, която я победи в два сета на финала на US Open 2019.


"Не преследвам рекорда на всяка цена. Просто се опитвам да спечеля титли от Големия шлем. Определено е неприятно, разбира се. Но най-важното е, че все още съм тук. Все още правя онова, което мога", коментира Серина на пресконференцията след двубоя.


"Определено е разочароващо. Мисля, че можех да направя доста неща малко по-добре. Но тя игра много силно, заслужаваше титлата", коментира Серина в отговор на въпрос дали развоят на събитията е зависел повече от нейната игра, или от играта на съперничката ѝ.


"Сходни сме по отношение на своята борбеност и страст на корта. Мисля, че и двете се наслаждаваме на това, което правим", отвърна на въпрос какви сходства вижда между себе си и младата Андрееску.


Във втората част американката изоставаше с 1:5, когато успя да се върне в мача и да стигне до равенство. "Честно казано, в онзи момент просто си мислех - леле, това е ужасно. Трябва да заиграя по-добре. Трябва да се представя по-добре. Не можех да отпадна по този начин, просто исках да заиграя малко по-добре". Серина наистина покачи нивото си, но в крайна сметка беше пробита отново и загуби със 7:5, след като изравни до 5:5.


"Не знам как да отговоря на този въпрос", възкликна Серина на въпрос дали тези загуби вече имат по-малко влияние върху нея. А журналистът поясни: "Поздравихте съперничката си". "Вивнаги поздравявам съперничката си", отвърна Уилямс, а след като въпросът за влиянието на загубите беше повторен, тя добави: "Не, нямат по-малко влияние, абсолютно. Определено не съм никак щастлива. Но трябва да го приема. Честно казано, днес не играх особено добре. Можех да играя по-добре. Това е единствената утеха, която мога да имам в момента".

 


Запитана какво я е впечатлило най-много в Бианка Андрееску - нейната вариативност или нейната интензивност на корта, Серина отвърна: "Днес тя показа повече от второто. Не и дадох много възможности да показва вариативност. Много харесвам Бианка. Мисля, че е страхотно момиче. Но мисля, че днес аз изиграх най-слабия си мач през целия турнир. Не е лесно да преглътнеш, че си можел да играеш много по-добре. Но се налага, не знам какво друго да кажа".


Относно факта, че това е било първи финал за Андрееску, при това при много враждебна атмосфера, Уилямс коментира: "Мисля, че тя играе много добре под напрежение. Игра много добре в Индиън Уелс. Определено не беше фаворит тук, но излезе и се бори здраво. Знае кои са силните ѝ страни - да се движи към топката, да удря уинъри, да играе с много енергия. Мисля, че направи всичко това много добре днес".


"Преди 20 години може би щях да гледам по друг начин на нещата. Много по-лесно щях да си кажа: "Окей, не беше толкова зле, просто не се получи". В момента това е много трудно. Трудно е да си кажа, че е било окей, защото не мисля, че беше. Мисля, че можеше да е по-добре, можех просто да бъда повече Серина днес. Честно казано мисля, че Серина изобщо не се появи. Трябва да измисля как да я накарам да се появи във финалите от Големия шлем", добави тя.


По отношение на сравнението с другите загубени финали, откакто стана майка и търсия 24-тата титла, Серина коментира. "Днес определено се борих. Срещу Кербер на Уимбълдън миналата година не се брои, защото бях много изтощена. Детето ми беше на 8 месеца и това е тежко. Но честно казано, във всичките случаи не беше никак лесно. Чувствам се толкова, толкова, толкова близо и все пак все още толкова далеч. Какво да ви кажа? Предполагам, че трябва просто да продължа да се боря, ако искам да съм професионалист. Но да, представих се по-добре, отколкото срещу Халеп".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини