Джокович: Разочарован съм, но контузиите са част от спорта



Джокович: Разочарован съм, но контузиите са част от спорта
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-09-2019 15:38 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович не скри разочарованието си от начина, по който приключи участието си на US Open. Сърбинът беше принуден да се откаже в началото на третия сет на осминафиналния дуел със Стан Вавринка заради контузия на лявото рамо. На пресконференция след мача Джокович сподели, че не знае колко време ще отсъства, но се надява да е готов за турнира в Токио, който започва на 30-и септември.

„Преди всичко искам да поздравя Стан за добрата игра и да му пожелая успех в оставащите двубои до края на турнира. За съжаление получих контузия в лявото рамо и не успях да довърша мача. Не искам повече да говоря на тази тема (за контузията), нямам какво да добавя“, сподели Джокович.

„Съжалявам за феновете. Знам, че хората очакваха с интерес двубоя и се надяваха да гледат зрелище. Не съм първият, няма да бъда и последният тенисист, който е принуден да се откажа по време на двубой заради контузия. Разбира се, че е разочароващо, особено когато става въпрос за един от най-големите турнири, но това е част от спорта.  

В моменти като този семейството е от голяма полза. Сега ще се отдам на бащинство, ще сменя фокуса си и ще се опитам да презаредя батериите. Да бъда баща и да имам семейство е най-важното нещо за мен. Животът продължава.

Сезонът, що се отнася до турнирите от Големия шлем, приключи за мен. Спечелих две титли от Шлема, играх полуфинал на „Ролан Гарос“. Определено съм доволен от постигнатото. Това обаче далеч не е краят на сезона. Планирам да участвам в Токио и се надявам да бъда в състояние да го направя. Имам да защитавам доста точки до края на сезона, както и първото място в света. Рафа (Надал) играе много силно, Федерер също. Просто се надявам да имам възможността да се състезавам с турнирите до края на годината“.

Попитан дали иска да подобри постижението на Федерер от 20 титли от Шлема, Джокович отговори така: „Да, това не е тайна. Надявам се, че ми предстои още много тенис в следващите години. Да имам най-много титли от Шлема би било страхотно постижение“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини