Вавринка детронира контузения Джокович



02-09-2019 08:18 | Николай Драганов

Поставеният под №23 в схемата Стан Вавринка се класира на четвъртфинал за US Open след победа с 6:4, 7:5, 2:1 и отказване на шампион от миналата година и №1 в света Новак Джокович.


16-кратният шампион от Големия шлем се оплаква в проблеми в лявото рамо от началото на турнира, а мощната игра на Вавринка, двата сета преднина и пробивът му в началото на третата част маркираха момента, в който Ноле най-после сложи край на участието си. 


"Това никога не е начинът, по който искаш да завършиш мача. Съжалявам за Новак. Той е приятел и невероятен шампион. Участвали сме заедно в някои велики битки", коментира Вавринка в интервюто на корта след края на мача. 


"Искам да задържа нивото си от тази вечер. Играх много добър тенис. Щастлив съм да се завърна", добави шампионът от 2016-та година. Тогава на финала Вавринка надигра именно Джокович, като това беше и последният им мач преди днешния.


Общо победата е под №6 за Стан срещу Ноле, който не успя да запише победа №20. Общо срещу настоящ №1 в света Вавринка пък има 5 победи и 21 загуби. 

 


Джокович, който получи медицинска помощ след втория сет, не е губил толкова рано на US Open от 2006-та година, когато е 19-годишен. "Неприятно е, много неприятно. Очевидно не съм първият, нито последния играч, който напуска схемата с контузия в голям турнир. Но въпреки това тъкмо съм го сторил, така че определено е болезнено", коментира Ноле.

 

Съперник на Стан Вавринка на четвъртфиналите ще бъде руснакът Данийл Медведев. Поставеният под №5 в схемата Медведев изгуби един сет срещу Доминик Кьопфер, но в крайна сметка се наложи с 3:6, 6:3, 6:2, 7:6(2). Това ще бъде втори мач между Вавринка и Медведев, като през 2017-та година на Уимбълдън руснакът се наложи в четири сета. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини