Джокович стигна финалната осмица



16-08-2019 08:37 | Николай Драганов

Световният №1, шампион от миналата година и водач в схемата Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на "Мастърс" турнира в Синсинати след втора чиста победа.

 

В двубой от трети кръг Ноле се наложи за 90 минути игра над Пабло Кареньо Буста след 6:3, 6:4 в отделните части.


По този начин Джокович стана и единственият от първите осем поставени играчи, който успя да достигне до финалната осмица в турнира. В битка за място на полуфинал, сърбинът ще се изправи срещу Люка Пуй от Франция, който се наложи след обрат над Карен Хачанов - 6:7(3), 6:4, 6:2.


Победата беше осма поредна за Ноле в Синсинати, след като през миналата година той стигна до трофея - единственият от сериите "Мастърс", който му липсваше във витрината. Това беше трета победа от три мача срещу Кареньо Буста за водачът в ранглистата. 


"Не мисля, че резултатът показва колко тежко беше на корта. Той се бори здраво. Мисля, че аз сервирах наистина добре. Това беше вероятно най-добрият ми елемент тази вечер. Влязоха над 70% от първите ви сервиси, което ме измъкна от много неприятности, особено във втория сет, когато бях изправен пред точки за пробив", коментира Джокович.


Ноле ще играе втори мач срещу Пуй след първата им среща по-рано през сезона на полуфинал в на Australian Open, когато сърбинът загуби само четири гейма в целия мач. За французина надпреварата в Мелбърт се оказа и най-доброто представяне през сезона засега. В момента той се намира под №31 в световната ранглиста. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини