Рубльов шокира Федерер в Синсинати



16-08-2019 08:20 | Николай Драганов

Световният №70 Андрей Рубльов постигна най-голямата победа в своята кариера, след като в двубой от трети кръг на "Мастърс" турнира в Синсинати се наложи с категоричното 6:3, 6:4 над 7-кратния носител на трофея в тази надпревара Роджър Федерер.


21-годишният руснак записа трети успех над играч от Топ 10 в кариерата си и втори в последните два месеца. Това беше първи негов мач срещу големия швейцарец, който напуска турнира само с една победа.


"Това е най-голямата ми и най-емоционална победа. Роджър е истински шампион и легенда... не мога да си представя всеки ден какво напрежение е това. Имам предвид - да знаеш, че си Роджър Федерер и всеки гледа към теб, трябва да се доказваш всеки ден, а той прави това, не знам от колко години насам. Имам предвид, това е нещо, не знам, нереално", коментира Рубльов.


Руснакът игра феноменално през целия мач, вкарваше мощни форхенди и предоля успешно опитите на Федерер да го разстрои, като го привиква към мрежата. За сметка на това швейцарецът имаше проблем с волетата, като спечели едва 37% от точките си край мрежата. 


Загубата дойде само за 62 минути, което е най-бързото поражение на сметката на Роджър Федрер в последните повече от 16 години. За последно той загуби за 54 минути в Сидни през 2003-та година.


"Той играе невероятно чисто. Защита, нападение, сервис. Не ми даде нищо. Беше навсякъде. Беше тежко за мен, отличен мач за него. Бях впечатлен", коментира Федерер.


Рубльов се класира на своя първи четвъртфинал в "Мастърс" надпревари, а там ще срещне своя сънародник Данийл Медведев, който се наложи категорично с 6:2, 6:1 над Ян-Ленард Щруф.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини