Надал: Добър знак е, че съм на финал



17-04-2011 04:56 | Николай Драгиев

Световният номер 1 определи като "фантастично" постижение класирането си за седми пореден финал на "Мастърс 1000" в Монте Карло. Той обаче призна, че има какво да се желае от играта му, а също и във физическо отношение.

 

"Срещу мен бе един много тежък опонент и съм щастлив отново да бъда на финал. Добър знак е да стигна тази фаза още на първия си турнир на клей. Резултатът е добър, но но не играх достатъчно добре и направих повече грешки от обичайното. Физически също се уморих, имаше някои наистина дълги геймове," анализира Надал.

 

Надал разкри и с какво е обърнал развитието на двубоя в третия сет. "Опитах да играя по-атакуващо и да използвам моя форхенд, да пласирам по-дълбоко ударите си. След 5-6 удара той връщаше отново и отново и всичко започваше отначало. Някой трябваше да направи нещо различно. 

 

"Неговият бекхенд е фантастичен и той го използваше при всяка по-къса топка. И двамата бяхме много уморени, но все пак успях да играя по-дълбоко в корта и това ми донесе успех."

 

Според Надал Мъри е изключителен играч и слабите му резултати след януари са временно явление. "Той притежава невероятен потенциал и е добър на всички настилки. Движи се прекрасно по корта, така че няма причина да не играе добре на клей. Освен това е гладен за победи."

 

За финалната битка с Давид Ферер Надал също очаква тежка среща. "Той спечели всичките си мачове много леко. Направи отличен старт на сезона, а освен това взе титла и в Акапулко. Победи ме в Австралия - определено е опасен играч. Трябва да играя много силно срещу него."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини