Мъри: Показах едно ниво с Надал, но той е №1



16-04-2011 21:06 | Николай Драгиев

Анди Мъри призна, че в него се прокрадват смесени чувства след загубата от Рафаел Надал в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Монте Карло. От една страна той е доволен от показаното, но от друга разочарован заради поражението.

 

"Това беше труден ден. Никога не съм имал проблеми с лакътя, но още на вчерашния мач усетих, че нещо не е наред. Изследванията показаха, че действително имам проблем с малко парченце от хрущяла. Докторът ми каза, че мога да играя. За първи път в живота ми обаче ми направиха инжекция с кортизон и беше малко плашещо," коментира Мъри след мача.

 

"Тази интервенция успокои болката, но непосредствено преди мача все още не знаех дали ще играя."

 

Мъри изтъкна и позитивите от случилото се на централния корт в Монте Карло, където въпреки първоначалните си проблеми с публиката, в края шотландецът бе изпратен на крака.

 

"Много съм доволен от начина, по който се представих, но в същото време съм и разочарован от загубата. Усещам, че не бях далеч от победата. Играх добре, бях търпелив, атакувах всяка топка, а и ударите ми се получаваха.

 

"Да играеш срещу него е много трудно, тъй като той играе добре всяка една точка и не ти дава нищо просто така. При това поддържа това ниво с часове. Той не е №1 без причина.

 

"В крайна сметка е добър знак, че показах ниво като Надал. Той обаче ще подобри представянето си в следващите седмици, така че и аз трябва да сторя същото," анализира още световният номер 4.

 

Мъри и Надал могат да се срещнат на финал през следващата седмица на турнира "Мастърс 500" в Барселона.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини