Федерер: Мъри никога не е можел да играе атакуващо



30-01-2010 19:17 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Роджър Федерер сподели преди финала на Откритото първенство на Австралия срещу британеца Анди Мъри своите очаквания. Според него Мъри никога не е играл достатъчно офанзивно досега в кариерата си, но в последните мачове се забелязвала обратната тенденция.

"Аз не съм изненадан, че Мъри стигна до финала. Мисля, че той може да направи голям пробив тази година и до голяма сметка потвърди очакванията ми с победата над Рафа и класирането на финала. Сега единственият въпрос е дали ще може да извърви пътя до самия край. Начинът, по който той игра на полуфинала срещу Марин Чилич е признак за настоящ шампион. Тактиката винаги е била от решаващо значение в мачовете помежду ни, така че ще бъде много интересно с какво ще опитаме да се изненадаме. Очаквам с нетърпение мача. Мисля, че той няма да подходи нито много агресивно, нито твърде пасивно. Ще чака своя момент. Същото е и при мен", обясни Федерер.

"Срещу мен Анди никога не е играл в атакуващ стил. Обикновено той играе доста упорито, държейки топката в игра и очаквайки грешка на съперника. Определено мисля, че сервисът му е много добър. Също така има отлични ретури и това го прави особено труден за побеждаване. Това, което видях в мача му срещу Рафа, е необичайно за Мъри. Играеше атакуващо, а и Рафа имаше големи проблеми със сервиса му", анализира Роджър.

"Очакванията спрямо него са нечовешки. Той просто знае, че играе добър тенис и може да победи най-добрите в тази игра. Без съмнение, той ще излезе на корта срещу мен много уверен. Анди има положителен баланс срещу мен и това ще му вдъхне допълнителни сили. Аз имам 3 титли тук и много добре знам какво трябва да направя, за да победя", обобщи още световният номер 1.

 

Финалът на Australian Open е утре от 10.30 часа българско време.

 


Roger Federer v Andy Murray




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини