Цонга: Ако играе така, Федерер не може да бъде спрян



29-01-2010 14:30 | Станко Димов

Французинът Жо-Вилфред Цонга не намери сили да спре световния номер 1 Роджър Федерер. Цонга претърпя загуба с 0:3 сета само за 86 минути и се прости с илюзиите да играе втори финал в Мелбърн. След двубоя младият французин каза, че Федерер все още е най-добрият и трудно ще бъде спрян. 

 

"Федерер бе по-добър от мен, това е. Той взимаше топката по-рано, ударите му бяха прецизни и бе стабилен при сервис. След първия сет усетих умора, може би двата петсетови мача преди този си оказаха влияние", коментира Цонга. 

 

"Моят начален удар ме предаде днес. Вкарах едва 50 - 55% първи сервис. Не съм доволен и от скоростта на сервиса ми. В началото на мача пропуснах да реализирам няколко удари от воле, това също оказа влияние. От другата страна на корта имах съперник, който бе невероятен. Ако Федерер играе така няма кой да го спре", каза още Цонга. 

 

"Ще си изкарам поуки от тази загуба. Следващият път, когато играя с Роджър, ще гледам да съм по-агресивен, да наложа моя стил още от първата точка". 

 

Запитан какъв съвет може да даде на Анди Мъри за финалния мач в неделя, Цонга отговори: "Съвет ли? Той трябва да е готов за сериозно тичане по корта. Не знам дали има шансове да го спре".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини