Надал: Ще видим кой ще бъде №1 в края на годината



11-04-2011 17:04 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал сподели, че битката за мястото на върха в ранглистата ще бъде отворена в следващите 4 месеца. В характерния за себе си скромен стил испанецът сподели, че ще му бъде много трудно, почти невъзможно да повтори успеха от 2010 година.

 

Както е известно миналият сезон Надал помете конкуренцията на клей, записвайки 22 поредни победи. Това му осигури титлите от Монте Карло, Рим, Мадрид и „Ролан Гарос”. Още по стряскащо е, че Рафа спечели тези 4 титли с едва два загубени сета.


„Това, което направих миналата година в сезона на клей, бе историческо”, коментира Надал. „Не мисля, че ще успея да го направя и тази година. Подобно нещо не се е случвало 50-60 години. Затова предполагам, че няма да мога да го направя два сезона подред”, каза още световният номер 1.


Както е известно Роджър Федерер е пределно надъхан да се представи силно на клей, след като не показа кой знае какво на тази настилка миналата година. Към двамата големи тази година с гръм и трясък се присъедини към Новак Джокович, който все още няма загуба през сезона.


„Разбира се, че битката ще върха ще бъде отворена”, сподели левичарят от Майорка. „Роджър има шанс, същото важи и за Джокович разбира се. Засега имам малко преднина в ранглистата, но човек никога не може да знае как ще се развият нещата. Новак демонстрира невероятен тенис. Той притежава огромен потенциал, а победната серия му вдъхна доза допълнителна увереност. Ще видим в края на годината кой ще бъде №1”, коментира Надал.


Испанецът се е прицелил в рекордна 7-ма поред титла от турнира в Монте Карло, която ако се сбъдне, ще бъде негова 19-та от „Мастърс 1000” сериите. Рафа „влиза” в сезона на клей с два загубени финала – в Индиън Уелс и Маями, и в двата случая от Новак Джокович. Първият съперник на Надал в Княжеството ще бъде спечелилият мача между квалификанта Жулиен Бенето (Франция) Ярко Ниеминен (Финландия).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини