Полковника аут от Монте Карло (обновено)



11-04-2011 13:57 | Станко Димов

Поставеният под номер 10 в основната схема Михаил Южни отпадна още в първия кръг на турнира в Монте Карло. Руснакът отстъпи с 3:6, 6:2, 3:6 на Флориан Майер в супер мач, който продължи повече от два часа.


Германецът Майер започна силно двубоя и спечели първия сет след по-стабилна игра. От своя страна Южни изглеждаше доста разколебан и допускаше доста наивни грешки. През втората част обаче руснакът стъпи на краката си и взе инициативата. Той значително подобри началният си удар, който се оказа ключов за развитието на сета.

 

Хванал веднъж инерцията, Южни поведе с пробив и в началото на третия сет, като със сервис на своя страна можеше да поведе с 3:1 гейма. Това обаче не се случи, като Майер не само, че моментално върна пробива, но до края на мача загуби само един гейм.


Във втори кръг Майер ще се изправи срещу спечелилия мача Фредерико Жил (Португалия) – Серхий Стаховски (Украйна).


В друга среща от днес Виктор Троицки победи със 7:6, 6:1 представителя на домакините Жан-Рено Лиснар. В следващия кръг сърбинът ще спори Кевин Андерсън (РЮА) – Фабио Фонини (Италия).

 

С победа в европейската столица на хазарта стартира и Николас Алмагро. Испанецът, който през годината има две титли на клей, победи „рутинно” сънародника си Марсел Грнойерс с 6:3, 6:3. Не толкова изразително, но също толкова сладка победа постигна и Даниел Химено-Травер, който се наложи със 7:6, 7:5 над Сантяго Хиралдо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини