Монфис прегази Колшрайбер за по-малко от час



14-03-2019 08:59 | Николай Драганов

Поставеният под №18 в схемата Гаел Монфис постигна впечатляваща победа на осминафиналите на турнира в Индиън Уелс над Филип Колшрайбер, който само ден по-рано успя да отстрани световния №1 Новак Джокович.


Монфис се наложи с 6:0, 6:2 след само 58 минути игра, постигайки шеста поредна победа над Колшрайбер. Общо в техните сблъсъци до този момент французинът води с 14:2. 


Гаел се наслаждава на отличен старт на 2019-та година, като е спечелил 15 от 18 мача и това е най-добрият му старт за 15 години в тура. През тази седмица той се завърна в Топ 20 на ранглистата за първи път от юли 2017-та.


За място на полуфиналите Монфис ще се изправи срещу Доминик Тийм. Австриецът също имаше експересен мач - за 59 минути - срещу ветерана Иво Карлович, завършил с победа 6:4, 6:3. 


"Уважавам го толкова много. Той е на 40 години и продължава да се състезава на най-високо ниво. Бях много любопитен какъв ще бъде мачът. Това беше първи мач срещу него в тура и за щастие успях да направя два пробива в ключови моменти. Чувствах се уверен при моите сервиси и това се пренесе на ретур", коментира Тийм.


Австриецът пристигна в Индиън Уелс далеч от най-добрата си форма, като е спечелил 3 и загубил 4 мача през 2019-та година. Но през тази седмица той спечели шест от шест сета до този момент. 


Тийм и Монфис имат четири мача помежду си до този момент, като австриецът е спечелил всеки един от тях. За последно двамата се срещнаха през миналата година в Буенос Айрес, когато настоящият №8 в света се наложи категорично с 6:2, 6:1. 


Напред в Индиън Уелс продължава и Милош Раонич, който се справи с Ян-Ленард Щруф след 6:4, 6:3. Германецът не успя да покаже играта от мача срещу своя сънародник Саша Зверев, когото победи в два сета ден по-рано. 


Любопитно е името на съперника на Раонич на четвъртфиналите - това ще бъде 19-годишният сърбин Миомир Кечманович, който влезе в основната схема като "щастлив губещ". Там младокът, който се намира под №130 в света, се спарви с Максимилиан Мартерер и Ласло Джере, а на осминафиналите поведе с 6:4 над Йошихито Нишиока, преди японецът да се откаже. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини