Федерер се справи с Едмънд при първата им среща



14-03-2019 08:30 | Николай Драганов

Петкратния шампион Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите в турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Швейцарецът се наложи с 6:1, 6:4 над Кайл Едмънд, като това беше първи сблъсък между двамата.


"Той не стартира добре мача, което му костваше първата част. През втория определено беше по-добър, но имаше проблеми, не успя да се вкопчи в него. Условията не бяха леки, беше трудно да намериш ритъм и добър тайминг заради начина, по който отскачаше топката. Това е важно за неговата игра - добър старт и добри условия, което не успя да открие. Успях да се възползвам и да го държа в некомфортна ситуация", коментира Федерер относно своя съперник. 


"Той има всичко необходимо в играта. Просто е въпрос на работа и подобрение, тренировки и раздаване, след което резултатите ще дойдат. Той знае това", добави Маестрото относно голямата надежда на Великобритания за заместник на Анди Мъри.

 

Швейцарецът проби за 0:2 още на старта, а в третия гейм се измъкна от три точки за пробив. Още в следващия гейм той на свой ред проби отново за 0:4, което реши частта. Във втория сет финалистът от миналата година проби за 3:2, а Едмън не успя да се възползва от четири шанса да се върне в мача - една в осмия гейм и цели три при 5:4, което Федерер сервираше за мача. 


37-годишният Федерер още в следващия кръг ще се изправи отново за първи път срещу даден играч. Това ще бъде 22-годишният Хуберт Хуркаш от Полша, който надигра младата канадска звезда Денис Шаповалов след 7:6(3), 2:6, 6:3.


"Наслаждавам се на тази възможност", каза Федерер относно мачовете си срещу непознати съперници. "Хуркаш... той също сега изгрява, което е приятно. Същото е и при Кайл. Не бях срещу него освен на тренировки. Хубаво е да ги видиш на какво са способни в мачове и да добиеш представа какво можем да очакваме от тях. А за мен е хубаво, че не играя срещу едни и същи съпреници всяка седмица", добави Маестрото, който изигра своя мач пред погледите на Род Лейвър и Пийт Сампрас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини