Лош първи ден за американците в Ню Йорк



12-02-2019 09:33 | Николай Драганов

Две поражения от два мача допуснаха представителите на САЩ в първия ден на турнира от сериите ATP 250 в Ню Йорк. 


Играещият с уайлдкард Ноа Рубин отстъпи на №7 в схемата Джордан Томпсън след 6:7(7), 7:5, 6:1 в отделните части. 


22-годишният нюйоркчанин, който се намира под №152 в ранглистата, определено може да съжалява, тъй като игра много стабилно до края на втората част, когато допусна пробив след маратонски 11-ти гейм, в който спаси три брейкбола.


И ако загубата на Рубин все пак е очаквана с оглед позициите в ранглистита на двамата съперници, същото не може да се каже за поражението в първи кръг на друг американец - Тенис Сандгрен.

 
Поставеният под №8 Сандгрен загуби от №111 в ранглистата Паоло Лоренци. Италианецът се поздрави с успех след над 2 часа и 30 минути игра и 7:6(4), 6:7(4), 6:4 в негова полза.


Във втори кръг Томпсън ще се изправи срещу един от квалификантите Адриан Менендес от Испания или друг американец - Кристофър Юбанкс, докато Лоренци очаква Петер Полански или Райън Харисън. 


В схемата на турнира в Ню Йорк водачи са трима други американци - Джон Иснър, Франсис Тиафо и Стив Джонсън, които почиват в първи кръг. 


Иснър вече знае името на своя съперник - това ще бъде Бърнард Томич, който напомни за качествата, които притежава с експресна победа за 55 минути над Лукаш Лацко на старта. 


ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ В НЮ ЙОРК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини