Андреев остана на две точки от първа победа в АТП (снимки)



04-02-2019 19:50 | Станко Димов

Австралиецът Матю Ебдън, №45 в ранглистата на АТП, победи участващия с „уайлд кард“ Адриан Андреев с 2:1 сета в първия мач от основната схема на Sofia Open 2019. Срещата продължи 2 часа и 20 минути, а в отделните части 31-годишният тенисист се наложи с 6:3, 4:6, 7:6 (5).

Андреев има с какво да се гордее, защото през целия двубой игра напълно равностойно със значително по-опитния си и високо ранкиран опонент.
Във втория кръг Ебдън ще срещне шампиона от 2016 година Роберто Баутиста Агут.

Пробив в шестия гейм се оказа напълно достатъчен за Ебдън да вземе първия сет с 6:3. През втората част Адриан започна силно поведе с 2:0, след като се справи за първи път с началния удар на австралиеца. Ебдън обаче отговори светкавично и върна брейка за 2:2. Сетът приключи със серия от три последователни пробива, два от които на сметката на българина.

Истински трилър предложи финалната трета част. Двамата си размениха по един пробив и в крайна сметка изходът на двубоя трябваше да се реши в тайбрек. В дългия гейм Ебдън стигна до мачбол при 6:5, който реализира след непредизвикана грешка на Андреев.

Двубоят беше изгледан на живо от 3000 зрители, което е впечатляваща посещаемост за среща от първия кръг на турнир от категория АТП 250.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини