Фантастичен Алекс Лазаров влезе в основната схема (снимки)



04-02-2019 17:17 | Станко Димов

Александър Лазаров се класира за основната схема на Sofia Open 2019! Софиянецът изигра втори блестящ мач в „Арена Армеец“ и се наложи със 7:6 (6), 3:6, 7:5 над Лука Вани (Италия, №154 в ранглистата) в двубой, който продължи повече от два часа. Във финалния сет българинът отрази два мачбола, след което вдигна триумфално ръце. Успехът осигури на Алекс Лазаров и 12 точки за ранглистата на АТП.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ЛАЗАРОВ

В първия сет двамата си размениха по един пробив и логично се стигна до тайбрек, в който Лазаров поведе с 6:3 точки, но Вани изравни. При четвъртия открил се сетбол Алекс се наложи – 8:6 точки.

Лука Вани стартира отлично втората част и след два пробива поведе с 5:1 гейма. Лазаров успя да върне един от брейковете, но за повече нямаше сили и мачът влезе в решаващ трети сет. В него отново Вани започна силно и първи нанесе удар, пробивайки още на старта. Лазаров успя да изравни за 3:3, а в следващите минути настъпи истинска драма. Българинът загуби подаването си в деветия гейм, като при 5:4 Вани сервира за мача. Италианецът поведе с 40:15, но допусна връщане на пробива, което впоследствие му коства победата.

„Не знам дали сънувам, или е реалност. Не съм играл в такива мачове, не мислех, че е във възможностите му. Участвам за четвърти път в този турнир, миналата година паднах много лошо . Нищо не ми се получаваше и в един момент мислех да се отказвам“, каза Лазаров на пресконференция след успеха.

Лазаров изказа специални благодарности и към публиката, която го подкрепяше емоционално през целия двубой: „Не съм се чувствал на предишни турнири така. Тази публика ме кара да се чувствам като истински тенисист. Надявам се на двубоя с Вердаско да има още повече хора“.

Освен Лазаров, място в основната схема по-рано през деня си осигуриха Яник Маден (Германия), Стефано Травалия (Италия) и Даниел Брандс (Германия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини