Циципас на първи полуфинал в Големия шлем



22-01-2019 08:19 | Николай Драганов

Гръцката сензация Стефанос Циципас ще играе за първи път в своята кариера на полуфинал в турнирите от Големия шлем. Това стана факт след победа на Циципас със 7:5, 4:6, 6:4, 7:6(2)  над Роберто Баутиста Агут в първия четвъртфинал на Australian Open 2019.


В едва второто си участие в основната схема в Мелбърн, 20-годишният грък успя да спре устрема на Агут, който също направи отличен турнир, и се превърна в най-младия полуфиналист от  2007-ма година, когато Новак Джокович достига до полуфиналите на US Open.


"Всичко това е почти като някаква приказка. Просто изживявам мечтата си, за която съм работил толкова много", коментира щастливият Циципас след успеха си. На осминафиналите той поднесе голямата сензация, като отстрани шампиона в последните две издания на турнира Роджър Федерер.


"Чувствам се емоционално, но не чак толкова защото, защото наистина съм работил здраво, за да бъда тук. В началото на годината казах, че целта ми е да достигна полуфиналите в Шлем. Когато отговорих на този въпрос ми се струваш лудост. Но ето, че всъщност е реалност и тъкмо се случи", добави гръцкият талант. 


"Най-голямото предизвикателство беше да се подготвя за този мач", коментира Циципас относно необходимостта да се изправи срещу Агут по-малко от 48 часа след победата над Федерер. "Социалните медии, големите медии, бяха полудяли след тази победа. Цялото внимание се насочи към мен. Най-трудно беше да остана концентриран и фокусиран. Наистина съм щастлив как играх днес, защото това доказа, че случилото се срещу Роджър не е било случайност", добави Циципас.


Той спря серията от девет поредни победи на Баутиста Агут, който дойде в Мелбърн като шампион от Доха, а след това изхвърли играчи като Анди Мъри, Джон Милмън, Карен Хачанов и миналогодишния финалист Марин Чилич.


На полуфиналите Циципас ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Рафаел Надал и Франсес Тиафо. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини