Сензацията е факт! Циципас изхвърли шампиона Федерер



20-01-2019 14:04 | Станко Димов

Сензацията е факт!Шампионът от последните две издания на Australian Open Роджър Федерер напусна надпреварата на осминафиналите, след като беше победен от 20-годишния грък Стефанос Циципас. В отделните части 6:7 (11), 7:6 (3), 7:5, 7:6 (5) след близо 4 часа първокласен тенис на „Род Лейвър Арина“.

Циципас, когото ще видим след две седмици на Sofia Open, ще срещне в следващия кръг испанеца Роберто Баутиста Агут, който отстрани финалиста от миналата година Марин Чилич.

20-годишният Циципас изигра изумителен двубой, който дълго ще се помни от зрителите. Младокът действа агресивно и за целия мач не позволи на Федерер нито веднъж да го пробие. Швейцарецът пропиля 12 шанса за пробив, като във всяка една от точките Циципас си заслужи успеха.

„Трудно ми е да опиша как се чувствам. Гледам Федерер от 6-годишен, той е легендата в нашия спорт. Самият факт, че излязох на един корт с него значи много за мен. А да го победя…това вече е неописуемо“, каза в интервюто на корта Циципас.

„Благодаря много за подкрепата на публиката. Никога не съм бил на толкова шумен корт. Беше уникално“, добави гръцката сензация.

Циципас приключи срещата с 62 печеливши удара, 20 от които директно от сервис. Той направи и 36 непредизвикани грешки. При Федерер показателите са 61 уинъра и цели 55 грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини