Мнението на специалистите: Явор Геронтиев



12-01-2019 19:20 | Станко Димов

В навечерието на първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия, от Tennis24.bg се свързахме с някои от най-компетентните и популярни журналисти, които отразяват любимия спорт. Попитахме ги за мнение за жребиите за основната схема при мъжете и жените, техните фаворити в надпреварата и докъде може да стигне Григор Димитров. Ето какво мнение изрази Явор Геронтиев от "24 часа".

Мнението ти за жребия при мъжете?
Като че ли най-приятен изглежда жребият за Новак Джокович. Роджър Федерер най-вероятно ще трябва да играе отново със Стефанос Циципас, а класиката между рекордьора по титли от "Големият шлем" и Рафаел Надал не се нуждае от коментар.

- Кои са твоите фаворити в схемата при мъжете?
- Джокович и Федерер.

- Кои са тенисистите, които могат да объркат плановете на фаворитите?
- От Александър Зверев винаги може да се очаква нещо специално, но има и други, които са способни на изненади - Алекс де Минор, Борна Чорич.

- Какво е мнението ти за жребия на Григор Димитров?
- Жребият за Григор Димитров изглежда добър. Срещу Янко Типсаревич той по принцип играе трудно, но сърбинът се връща след дълго отсъствие. По-нататък евентуалните съперници също са преодолими. По-важното е Димитров да покаже формата си от миналата година, а не да изпада в състоянието, в което напоследък често го виждаме - да губи мотивация, когато мачът не върви.

- Кои са твоите фаворитки при дамите?
Симона Халеп явно не е напълно възстановена от контузията в гърба. Анжелик Кербер изглежда във форма, но на тази настилка не бива да се подценяват тенисистки като Каролина Плишкова, Каролин Вожняцки и Петра Квитова. Всеки, който подценява Серена Уилямс, може да се опари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини