Федерер потегля с надежда за пореден луд сезон



28-12-2018 12:01 | Николай Драганов

Роджър Федерер сподели пред медиите, че е готов за поредния луд сезон в тениса, който за него започва с Australian Open, където швейцарецът ще защитава титлата си. 


Намиращ се на трета позиция в световната ранглиста, швейцарският маестро е устремен към трета поредна корона в Мелбърн, след като се наслади на късен ренесанс в играта си и триумфира в две последователни години през 2017 и 2018. Всеки един от тези два успеха дойде след участие в смесените двойки на Хопмън Къп в Пърт, където той започва подготовката си за новия сезон, представяйки Швейцария в отборната надпревара. 


Триумфът през 2017 на Откритото първенство на Австралия бе първата титла от Големия шлем за Федерер от 2012-та година насам, а мнозина не го включваха в сметките за трофея. На 37-годишна възраст и с 20 титли от ,,Голямата четворка“, той последните два луди сезона, в които добави и осма титла от Уимбълдън. 


Швейцарецът отлично осъзнава, че е фаворит на публиката в Мелбърн, но защитата на титлата му по пътя на логиката ще бъде огромно предизвикателство. "Смятам, че с възрастта ми всеки успех ще бъде изключителен в очите на хората“, заяви той. 


"Ако това не се случи, ще бъде логично, защото не може всяка година да си на върха на възможностите си. Също така се нуждаеш и от известна доза късмет при жребия. Много неща трябва да се случат, за да спечелиш турнир от Големия шлем. Надявам се това да е началото на един чудесен сезон, защото последните два бяха наистина страхотни“, добави Федерер. 


Той сподели още, че подготовката му за Australian Open е преминала успешно. "Много съм доволен от подготовката преди Мелбърн. Последните три или четири седмици бяха много интензивни. Мотивиран съм и очаквам с нетърпение старта на новия сезон“, каза той. 


Федерер открива кампанията си в Хопмън Къп с двубой срещу Великобритания на 30 декември. На Нова Година той ще партнира на Белинда Бенчич, като действащите шампиони ще се изправят срещу представителите на САЩ Франсис Тиафо и Серина Уилямс. 


Смесените двойки ще противопоставят двама от най-титулуваните тенисисти на всички времена – Федерер и Уилямс, които имат общо 43 титли от Големия шлем. Швейцарецът коментира и предстоящия сблъсък на двойки с американката. 


"Няма да отдадем чак такова голямо значение на този двубой, просто един тенис мач, но това се случва един път и вероятно двете страни ще са силно мотивирани за успех“, сподели той. "Затова се надявам и двамата да сме здрави физически, когато този ден настъпи“, завърши Федерер. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини