Хачанов си пожела победа над Джокович и в Шлема



05-11-2018 15:03 | Tennis24.bg

Карен Хачанов е героят на седмицата. 22-годишният руснак прекъсна серията от 22 последователни победи на Новак Джокович и го надви на финала на Мастърс турнира в Париж – 7:5, 6:4. По пътя си към финала Хачанов записа още няколко впечатляващи победи – над Доминик Тийм, Александър Зверев и Джон Иснър.

След триумфа в Париж Хачанов сподели, че се гордее да играе в ера на толкова велики тенисисти, визирайки Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович.

„Добрата новина е, че все още мога да играя срещу тях. Техните кариери изобщо не са приключили, напротив – те са окупирали първите места в ранглистата. Затова съм щастлив, че мога да играя срещу тях на най-високо ниво, особено на финали. Двубои като този с Джокович ми вдъхват увереност, че мога да се справя с тях ако се срещнем и в Големия шлем. Всичко е въпрос на подготовка и момента форма. Те се познават отлично един с друг и когато се срещнат печели този, който е по-добър в момента“, коментира Хачанов.

„Победата над Джокович значи много за мен. Да спечеля Мастърс титла след победа над световния №1 на финала. Нямаше как да завърша сезона по по-добър начин. Не мога да бъда по-щастлив в момента“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини