Хачанов спря убийствената серия на Джокович



04-11-2018 17:48 | Станко Димов

Карен Хачанов е новият шампион на турнира в зала в Париж, който е от категория Мастърс 1000. На финала руснакът победи новия лидер в световната ранглиста Новак Джокович с 2:0 сета, в отделните части 7:5, 6:4. Хачанов изигра вероятно най-силния двубой в кариерата си, а срещу него имаше опонент, който е на ръба на силите си. Припомняме, че вчера Джокович остана на корта повече от 3 часа при победата над Роджър Федерер и  заплати висока цена за това.

Поражението тази вечер сложи край и на впечатляващата серия от 22 последователни победи, която донесе на Джокович титлите от турнирите в Синсинати, US Open и Шанхай.

Хачанов пък се поздрави с четвърта титла в кариерата си и трета за сезона след тези в Марсилия и Москва.

Началото на двубоя не загатваше за изненади. Джокович проби за преднина 3:1 и по всичко личеше, че сетът ще приключи бързо. Да, ама не. Озовал се изоставащ в резултата, Хачанов по никакъв начин не се смути и не свали гарда, напротив. Руснакът заигра агресивно и след страхотен гейм успя светкавично да върне пробива, а малко след това изравни 3:3. Последваха равностойни геймове и сетът усилено вървеше към тайбрек, когато Хачанов отново натисна спусъка и проби за 6:5, след което с лекота затвори сета на свой сервис.

В началото на втория сет ясно се виждаше, че Джокович е на предела на силите си. Сърбинът закъсняваше за сравнително лесни топки, а Хачанов беше като стена. Руснакът взе преднина с пробив за 2:1, след което до края на срещата сервира на висота и се поздрави с най-голямата победа в кариерата си до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини