Вавринка се справи с Фритц, следва шоу с Шаповалов



02-10-2018 11:50 | Николай Драганов

Шампионът в Токио от 2015-та година Стан Вавринка започна с победа участието си в тазгодишното издание на надпреврата от категория ATP 500. По пътя към титлата преди три години, Вавринка изгуби само един сет, но от тогава не е играл в японската столица. 


На старта на турнира през 2018-та година, швейцарецът успя да побеси с 6:3, 6:4 младата американска надежда Тайлър Фритц. 


В следващия кръг Вавринка ще има нова сложна задача в лицето на канандския талант Денис Шаповалов, който победи в три сета шампионът от първото издание на младежкия "Мастърс" финал в Милано Хьон Чун.


33-годишният Вавринка и 14 години по-младият Шаповалов ще се изправят на корта един срещу друг за първи път в официален двубой от календара на ATP. 


Шампион от миналогодишното издание на турнира в Токио беше Давид Гофен, който обаче не защитава титлата си през тази година заради контузия. 

 

Поставени под №1 и №2 в схемата този сезон са Марин Чилич и Кевин Андерсън, а сред участниците са още Кей Нишикори, Милош Раонич, Франсес Тиафо, Ришар Гаске, Беноа Пер и други. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини