Федерер и Джокович се засипаха с взаимни похвали



24-09-2018 10:33 | Николай Драганов

Новак Джокович се завърна в тура след дълго отсъствие заради контузии по великолепен начин - с титлите от Уимбълдън и US Open, а в края на септември добави във витрината си и медал от "Лейвър Къп". 


Макар да загуби и двата двубоя, в които участва - на двойки с Федерер в първия ден и на сингъл срещу Кевин Андерсън във втория, Ноле беше много щастлив от преживяването и трофея, който отива в Европа. 


"Да имаш една легенда - Бьорн Борг, която стои на твоята скамейка, а също така Роджър Федерер и всички останали момчета, които викат за теб на всяка точка, стоят на крака и те подкрепят, а от другата страна е Джон МакЕнроу, разбирате ли - това е нещо уникално", коментира Джокович след края на сблъсъка, завършил с победа с 13:8 точки за европейците.


"Натрупал съм голям опит и съм бил благословен да практикувам този спорт на високо ниво дълги години. Но беше страхотно да разговарям с Роджър за нещата от живота, за семейството, за тениса. Да се шегуваме с другите момчета, да танцуваме на музиката на Григор, да се насладим на певческите способности на Кайл и да следваме Жереми навсякъде, където ходи - беше много забавно", добави Ноле.


"Наистина се надявам да имаме шанс отново да се съберем", пожела си сърбинът. Негово присъствие беше отбелязано като изключително важно и от самия Федерер.


"Насладих се на времето, прекарано с Новак. През годините сме имали интензивно съперничество. Да видя какъв лидер може да бъде той беше много приятно и зареждащо. Винаги съм смятал, че двамата се уважаваме много на корта и извън него. Но да бъда на неговата скамейка, да го подкрепям, а след това той мен, да си говорим за отборна тактика, за това кой трябва да играе - беше страхотно. Няма да кажа, че това ще отмени съперничеството ни - надявам се да играем още много един срещу друг, но беше прекрасно на много нива", обобщи емоциите си Маестрото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини