Зверев: Федерер става за треньор, благодаря му



24-09-2018 09:28 | Николай Драганов

Александър Зверев донесе титлата от "Лейвър Къп" за Европа след драматичен обрат над Кевин Андерсън, трите точки от който бяха достатъчни, за да си тръгнат европейците за втора година с трофея. 


Саша изоставаше със сет пасив, но получи ценни напътствия от Роджър Федерер и капитана на отбора Бьорн Борг да играе по-атакуващо и да не отстъпва толкова от основната линия, което германецът изпълни и в крайна сметка се оказа победител.


"Беше много равностоен двубой. Кевин изигра феноменален мач, както и вчера срещу Федерер. Най-важното е, че защитихме титлата. Случилото е голям успех за целия отбор, постигнахме го заедно", каза щастливият Зверев след успеха си.


Относно разговора с Федерер, Саша коментира: "Роджър става за треньор, благодаря му за напътствията", след което добави: "Роджър, ти си безгрешен - загубихме мача на двойки по моя вина", визирайки поражението от Джак Сок и Джон Иснър на старта на третия ден, което даде за първи път преднина на отбора на света. 


"Подкрепата, която получавах от моя отбор, беше невероятна. Същото важи за Кевин и отбора на света. Надявам се през следващата година отново да съм част от отбора", пожела си германецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини