Тийм изведе Австрия до победата - резултати за Купа Дейвис



17-09-2018 08:34 | Николай Драганов

Отборът на Австрия надигра с 3:1 победи тимът на Австралия в сблъсък от плейофите на Купа "Дейвис". Крайният успех донесе звездата на домакините Доминик Тийм, който победи с 6:4, 6:2, 3:6, 6:4 младият талант на австралийците Алекс де Минор.


Водена от Тийм, Австрия поведе с 2:0 още в петък, но в събота ветеранът Лейтън Хюит помогна на своята родина да се върне в мача след победа на двойки заедно с Джон Пиърс. В четвъртия мач обаче, Тийм взе своето и донесе крайния успех.


С 3:1 победи Великобритания надигра Узбекистан. Британците имаха проблеми в петъчния ден, когато Камерън Нори допусна изненда срещу непретенциозен представител на гостите, но в събота взеха мача на двойки, а в неделя Нори се реваншира с категорична победа с 6:2, 6:2, 6:0 над Санджар Файзиев. 


Със същия резултат - 3:1 - Канада победи Холандия. Ключов принос за успеха имаше Милош Раонич, който постигна две победи, втората от които - над Скот Грикспуур със 7:6(4), 6:3, 6:4 - донесе крайния успех. Този сблъсък ще бъде запомнен с петсетовия мач, в който Денис Шаповалов успя да победи Робин Хаасе в петък, както и с последния професионален мач на канадския бивш №1 при двойките Даниел Нестор, който допусна поражение в събота. 


От 1:2 победи обрат и краен успех успя да запише отборът на Чехия в сблъсъка срещу Унгария. Иржи Весели допусна изненадваща загуба от Зомбор Пирош на старта след пет сета, но Лукаш Росол изравни резултата с чиста победа във втория мач. Последва ново петсетово поражение за шампионите от 2012-та и 2013-та година в мача на двойки, но в неделя Росол и Весели успяха да се справят със съпротивата на домакините и да стигнат до крайния успех с 3:2 победи.


Също с 3:2 Швеция надигра Швейцария, а без нито една победа в плейофните мачове останаха Колумбия, Босна и Херцеговина и Индия, надиграни съответно от Аржентина, Япония и Сърбия. 


Финалът тази година ще бъде повторение на миналогодишния и ще противопостави Франция и Хърватия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини