Лейтън Хюит запази шансовете на Австралия



16-09-2018 09:18 | Николай Драганов

37-годишният капитан на Австралия, бивш №1 в света и шампион от Големия шлем Лейтън Хюит постигна важна победа за своята родина в третия двубой срещу Австрия за Купа "Дейвис".


Хюит и партньора му Джон Пиърс запазиха живи шансовете на Австралия за победа в плейофния двубой, след като се наложиха с 6:1, 6:4, 3:6, 7:5 над Юрген Мелцер и Оливър Марах в Грац.


Мачът продължи 3 часа и 12 минути, за които Хюит и Пиърс успяха да спечеля 86% от точките на първи сервис. 


Задачата на Австралия обаче е доста тежка, тъй като в петък "кенгурата" изостанаха с 2:0 победи след като Доминик Тийм надигра Джордан Томпсън, а Денис Новак победи Алекс де Минор.


Завързан остава и дуелът между Великобритания и Узбекистан, където след разменени победи в петък, в събота Доминик Инглот и Джейми Мъри изведоха Великобритания напред с победа на двойки над Файзиев и Истомин - 4:6, 7:6(8), 6:2, 6:3.


Тъжно завърши последния мач при професионалинистите на бившия №1 при двойките Даниел Нестор. Канадецът, за когото сблъсъка между Канада и Холандия е последен в кариерата му, си партнира с Вашек Поспишил в мача на двойки срещу Миделкоп и Роже, но допусна поражение - 6:4, 3:6, 4:6, 4:6, с което Холандия намали изоставането си до 1:2.


Също с 2:1 Швеция поведе на Швейцария, а Унгария - на Чехия, докато Аржентина и Сърбия вече постигнаха крайни победи, след като записаха по три успеха в първите два дни, съответно над Колумбия и Индия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини