Бекер: На US Open има изявен фаворит



03-09-2018 17:04 | Станко Димов

Носителят на 6 титли от турнири от Големия шлем Борис Бекер заяви, че според него на US Open има голям фаворит и това е Рафаел Надал. Легендарният германец не пропуска възможността да похвали и Новак Джокович, с когото работи преди години, за успешното завръщане към най-добрата му форма.


„За мен Рафаел Надал е изявеният фаворит на US Open. Той прави невероятен сезон, а и е номер едно в света. Дойде в Ню Йорк като шампион от Торонто и показва добра форма“, коментира Бекер пред „Ел Паис“.


Германецът похвали и Новак Джокович: „Когато веднъж си бил шампион, оставаш шампион завинаги. Той притежава манталитет на победител. Определено имаше нужда от време, повече мачове. Щастлив съм, че отново се събра със стария си екип, това му вдъхна повече увереност. Новак е шампион, затова за мен неговото завръщане беше въпрос на време. Ако тренираш достатъчно, играе на турнири и си изцяло концентриран върху тениса, тогава няма как да не се завърнеш. И той направи точно това“.


Бекер коментира шансовете да се върне в треньорския екип на Джокович: „Няма начин. Кариерата ми на треньор приключи, но ние останахме близки приятели и често разговаряме за тенис.  Когато се засечем по турнири и ме пита неща, които иска да чуе от мен, но сега е в добри ръце. Той е на 31 години и знае от какво се нуждае, отделно от това до него има хора, които познава. Двамата с него поехме в различни пътища, но имаме сходни характери“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини