Бунт сред играчите: Не искаме да умрем на корта



29-08-2018 14:29 | Станко Димов

Откритото първенство по тенис на САЩ започна в понеделник с изключително високи температури, които затрудниха максимално тенисистите, които трябваше да играят в дневните сесии. В първите два дни шестима се отказаха от двубоите си на старта, като при пет от тях причината беше невъзможността да се справят с горещината.

„При тези температури на въздуха и тази влажност не мисля, че е редно да се играе в периода от обяд до към 16:00 часа. Те (организаторите на US Open) са късметлии, че до момента има само отказвания и не се е случило нещо по-сериозно“, коментира Жулиен Бенето след двубоя си от първия кръг.

Французинът се справи с жегата, но това не успяха да направят Стефано Травалия, Рикардас Беранкис, Леонардо Лайер, Михаил Южни и Филип Краинович, които прекратиха участието си в турнира от съображения за собствената им сигурност.

Майер контролираше събитията в двубоя си с Ласло Джере, като взе крайното решение при резултат 6:4, 6:4, 4:6, 2:1 и заяви, че не иска да умира на корта. „Получих топлинен удар и не исках да умра на корта. Не това е смисълът на тениса“, каза аржентинецът пред репортери.

„В съблекалнята видях няколко други момчета, които също като мен лежаха безпомощни. Не можех повече да играя при тези условия“.
Аржентинецът стигна още по-напред и изрази мнение, че двубоите във формат 3 от 5 сета трябва да се забранят докато е време.

„Мисля, че повече не трябва да играем 5 сета“, каза Майер пред испанската версия на ESPN. „Това мисля, този формат е в миналото. Трябва да го забранят преди някой да умре на корта. Мачовете стават грозни за гледане, време е да бъдат съкратени“.

Проблеми, но този път с влажността на въздуха, имаше и Ник Кириос, който изигра първия си двубой вечерта. В един момент австралиецът беше чут да казва на хората в екипа си: „Не мога да се движа. Приключих, не мога да продължавам така“. В крайна сметка той стисна зъби и се поздрави с успех в 4 сета над Раду Албот.

„Топлината може да бъде опасна понякога. Мисля, че въведоха топлинно правило днес, нали така? Това е нелепо“, каза Кириос след двубоя.
Лошата новина за тенисистите, че според прогнозите в сряда в Ню Йорк се очертава да бъде още по-горещо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини