Надал и Федерер отдадоха заслуженото на Ферер



28-08-2018 13:44 | Станко Димов

Давид Ферер изигра последния си двубой в турнир от Големия шлем миналата вечер. Опитният испанец се изправи на „Артър Аш“ срещу шампиона от US Open и негов добър приятел Рафаел Надал, но в средата на втория сет получи контузия и се отказа (3:6, 4:3). След срещата Надал изрази съжаление за своя приятел.

„Много, много съжалявам за него. Той е сред най-добрите ми приятели в Тура. Споделили сме много моменти на корта – играхме на финала на „Ролан Гарос“, имаме и няколко финали за Купа „Дейвис“. Съжалявам, че трябваше да приключи по този начин. Той е невероятен играч и заслужава уважение“, коментира Надал.

„Тъжен съм за него. Това беше вероятно последният му мач в Шлема. Но нещата са такива, каквито са. Това е животът. Да, той (Ферер) заслужаваше по-добър завършек в Шлема“, добави шампионът от миналата година.

Овации към Ферер изказа и рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер: „Безкрайно уважение към воина Давид Ферер“, написа швейцарецът в профила си в „Туитър“.

Самият Ферер планира да прекрати кариерата си официално на някой от турнирите в Испания догодина. След срещата той се обърна към феновете:

„Съжалявам, че не успях да довърша двубоя. Опитах, повярвайте ми, но болката беше голяма. Това е последният ми турнир от Големия шлем. Имам много хубави спомени тук. Ще ми липсвате много“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини