Тъжна победа за Рафа Надал



28-08-2018 09:03 | Николай Драганов

Рафаел Надал започна с победа защитата на титлата си от US Open. В първия си двубой от тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ световният №1 се наложи с 6:3, 3:4 и отказване Давид Ферер.


Двамата испанци са добри приятели, а за Ферер това беше последно участие в Ню Йорк и изобщо в турнир от Големия шлем, тъй като му предстои отказване.

 
То трябваше да приключи преждевременно заради контузия в прасеца, при това при пробив преднина в негова полза. Това беше първо отказване на Ферер в 208 мача от Големия шлем. 


"Знаех, че е невъзможно да продължа. Опитах за още два гейма. Накрая реших да се откажа, защото е по-зле да го скъсаш, да скъсаш всичко. Разбира се, че съм тъжен, защото това е последният ми Голям шлем. Наслаждавах се на мача с Рафа. Играех добре. Но както и да е, горд съм от себе си, от кариерата си. Не е проблем", коментира Давид Ферер след края на тъжния двубой.

 

"Много, много съжалявам за него. Той е един от най-близките ми играчи в тура. Споделяли сме невероятни моменти заедно... и той е един от най-великите играчи, които нашата страна е имала", коментира от своя страна Надал. 


Въпреки тъжния финал на последния му турнир от най-високото ниво в тениса, в края Ферер остана да раздаде много автографи и остана позитивен.
"Беше специално, защото завърших участието си в Големия шлем, играйки на централния корт в Ню Йорк срещу Рафаел Надал, мой много добър приятел. Тъжен съм, че не завърших мача, но няма проблем, аз съм щастливец", добави испанецът.


Надал и Ферер, които си оспорваха трофея от "Ролан Гарос" на финал през 2013-та година, стават първата двойка съперници в Откритата ера, които се срещат един срещу друг на финал и в първи кръг на Големия шлем. При първата им среща в Ню Йорк, преди 11 години, победата е за Ферер в 4 сета.

 

Поставеният под №1 в схемата и действащ шампион Надал ще срещне във втори кръг Вашек Поспишил, който победи Лукаш Лацко след 7:5, 6:3, 6:2. Първият поставен играч, който Надал може да срещне, е №27 Карен Хачанов, който победи Алберт Рамос-Виньолас след 6:3, 6:2, 6:3. Преди това обаче Хачанов ще трябва да се справи с квалификанта Лоренцо Сонего, който успя да обърне от 1:2 сета Жил Мюлер и спечели със 7:6(2), 6:7(9), 5:7, 7:6(6), 6:2 след 4 часа и 16 минути на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини