Убийствен жребий за Димитров в Синсинати



11-08-2018 09:18 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира защитата на титлата си от "Мастърс" турнира в Синсинати с двубой срещу Дамир Джумхур или Миша Зверев, определи жребият. 


При победа още в трети кръг е възможен сблъсък с шампиона от Уимбълдън Новак Джокович, който има откриващ мач със Стийв Джонсън, а след това ще трябва да се справи с Адриан Манарино или Марко Чекинато, победил Ноле на "Ролан Гарос". 


Ако Гришо успее да победи едва за втори път в кариерата си Джокович, на четвъртфиналите пък го очаква световният №1 Рафаел Надал, стига Рафа да не допусне изненада срещу Раонич или квалификант на старта и срещу някой измежду Тиафо, Шаповалов, Макдоналд и Едмънд в трети кръг. 


В убийствената половина на Гришо попаднаха още Александър Зверев и Марин Чилич, които ако няма изненади ще се срещнат на четвъртфиналите и са потенциални съперници на Димитров на полуфинала.


Водач на долната част на схемата са Роджър Федерер, който ще играе във втори кръг срещу Петер Гойовчик или Жоао Соуса. При победа е възможен мач с Анди Мъри, който влиза с уайлдкард като непоставен и в първи кръг играе срещу Люка Пуй, а във втори с квалификант или Леонардо Майер.

 

В четвъртината на Роджър е Доминик Тийм, а негови потенциални съперници на полуфиналите са Хуан Мартин дел Потро или Кевин Андерсън. Потенциален съперник на Дел Потро още в трети кръг е финалистът от миналата година Ник Кириос. 


Преди 12 месеца в Синсинати Григор спечели първия си "Мастърс" трофей, надигравайки Фелисиано Лопес, Хуан Мартин дел Потро, Юичи Сугита, Джон Иснър и Ник Кириос, като от тях само Джон Иснър (№19) беше представител на Топ 20. Ако иска да защити точките си тази година, Гришо ще има далеч по-тежката задача да победи последователно почти изцяло само представители на Топ 10. 

 

ЦЯЛАТА СХЕМА - ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини