Андерсън спря Григор в Торонто



10-08-2018 20:37 | Николай Драганов

Григор Димитров приключи на четвъртфинал участието си на "Мастърс" турнира в Торонто. Българинът допусна тежко поражение с 2:6, 2:6 от световния №6 и финалист от Уимбълдън Кевин Андерсън.


Гришо така и не намери отговор на мощните сервиси на южноафриканеца, като същевременно имаше доста проблеми при своя начален удар, а също така допусна доста грешки в разиграванията. Това беше втори успех за Андерсън срещу Димитров от 8 мача помежду им досега. 


Все пак Димитров може да е доволен от постигнатите в Торонто два успеха - над Фернандо Вердаско и Франсис Тиафо - в които българинът показа здрави нерви и измъкна драматични победи. Така той подобри и представянето си от миналата година на Rogers Cup, когато отпадна в трети кръг.


За Гришо няма много време да почивка, тъй като през следващата седмица предстои "Мастърс" турнира в Синсинати, където Димитров е шампион от миналата година. 


Андерсън пък се класира на полуфиналите, където очаква победителя от двубоя между шампиона Александър Зверев и Стефанос Циципас, отстранил вчера Новак Джокович. 

 

Още от началото на мача Андерсън успяваше да се закачи в по-голяма степен за подаванията на Гришо, който все пак спечели първите си два сервиса без да даде точка пробив. В петия гейм обаче Димитров изостана с 0:40 и макар да спаси първите две точки, от третия опит пробивът стана факт. Южноафриканецът лесно затвърди, а в седмия гейм успя да обърне от 40:15 в подаването на Григор, да се добере до точка за втори пробив и отново да пробие, което окончателно реши частта. 


За съжаление втория сет започна също така лошо за Димитров, който като на шега допусна пробив на 0 още на старта. Последваха силни минути за сервиращите, преди в шестия гейм Гришо да успя да се закачи за сервиса на Андерсън и да стигне до равенство, но в крайна сметка финалистът от Уимбълдън се справи дори без да спасява точка за пробив. Още в следващия гейм обаче такива отново се откриха пред него. Григор спаси първата възможност, но не и втората, а минути по-късно мачът логично приключи в полза на Андерсън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини