Провал за Тийм у дома, още куп изненади в Кицбюел



02-08-2018 09:15 | Николай Драганов

Четиримата топ поставени тенисисти напуснаха още на старта турнира от сериите ATP 250 в Кицбюел.


Най-голямо е разочарованието за представителя на домакините и поставен под №1 Доминик Тийм, който допусна поражение с 6:1, 1:6, 5:7 от квалификанта Мартин Клижан. 


Това беше едва четвърта победа за 12 години на словака над представител на Топ 10. Любопитна подробност е, че Клижан и Тийм имат още два двубоя помежду си, като световният №8 вече има три загуби от три мача с този съперник. 


"Първият сет беше много лош, но след това играх по-добре", каза Тийм след загубата. "Втория и третия сет бяха окей, но е тежко за мен. Атмосферата беше страхотна, имаше някои отлични разигравания. Можеше да бъде чудесно начало на турнира, но загубата е доста разочароваща", призна финалистът от 2014-та година.


В следващия кръг Клижан ще се изправи срещу сърбина Душан Лайович, който победи играещият с уайлдкард представител на домакините Денис Новак. 


По-рано през деня узбекистанския квалификант Денис Истомин се наложи над поставения под №2 в схемата Филип Колшрайбер с 5:7, 6:3, 6:1. В следващия кръг Истомин ще играе срещу друг германец - шестият поставен Максимилиан Мартерер, победил Михаил Кукушкин.


Чилиецът Николас Джари записа шестият си четвъртфинал за сезона, надигравайки третия поставен Фернандо Вердаско с 6:7(6), 7:5, 6:3 след 2 часа и 12 минути на корта. В следващия кръг Джари, който вече има 21 победи през сезона, ще срещне шампиона от Гщаад Матео Беретини от Италия, победил Раду Албот. 


Надпреварата напусна и четвъртия поставен Робин Хаасе, който отстъпи с 6:7(5), 4:6 над младия испанец Хауме Мунар, който тренира в академията на Рафа Надал в Майорка. Мунар ще срещне в следващия кръг японеца Таро Даниел, победел Ласло Джере от Сърбия. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини