Голяма победа за Мъри във Вашингтон



Голяма победа за Мъри във Вашингтон
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-08-2018 08:53 | Николай Драганов

Световният №832 Анди Мъри записа най-голямата си победа след завръщането на корта, като се наложи над своя сънародник и първа ракета на Великобритания Кайл Едмънд.


Трикратният шампион от Големия шлем се наложи със 7:6(4), 1:6, 6:4 във втори кръг на турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон. 


Това беше трета победа от четири мача за Мъри срещу Едмънд, като за последно двамата се срещнаха преди месец в Ийстборн, когато Едмънд спечели единствената си победа, при това без да загуби сет.


Бившият №1 в света ще опита да се класира за първи път на четвъртфинал след повече от едно година, а негов съперник в трети кръг ще бъда Мариуш Копил, надиграл Жереми Шарди с 6:4, 6:4.


"Беше много по-добре, най-вече по отношение на начина, по който аз всъщност изиграх мача. В първия мач аз на практика прекарах целия двубой в защита, играех много зад основната линия. А това не е начина, по който искам да играя занапред", коментира Мъри след двубоя, връщайки лентата към първия си двубой във Вашингтон, спечелен трудно срещу Макензи Макдоналд.


"Разговарях доста с треньора си относно това. Днес, независимо от резултата, искахме да диктуваме повече точки, да опитам да използвам форхенда си, да бъда по-близо до основната линия. Мисля, че направих това, особено в някои важни моменти в третия сет. Бях по-офанзивен. Много съм щастлив от начина, по който подходих към двубоя", добави британецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини