Надал: Мисля изцяло за Рим



14-05-2018 11:52 | Николай Драганов

Рафаел Надал не успя да защити трофея си в Мадрид и официално изгуби първото си място в ранглистата за сметка на Роджър Федерер. Испанецът обаче беше категоричен, че вече мисли изцяло за представянето си в следващия турнир - "Мастърс" надпреварата в Рим.


"Всеки турнир е много важен сам по себе си. За мен, още повече, тъй като имам прекрасна история в тези надпревари. Печелил съм трофея в Рим седем пъти. Винаги е много специално да играя там", каза Рафа.


Испанецът влиза в надпреварата веднага след края на серията си от 21 поредни победи на клей, на която Доминик Тийм сложи край в Мадрид.

 

"Няма много време за размисъл относно случилото се в Мадрид. Трябваше да играя по-добре. Знам къде сгреших и ще се опитам да променя това през следващата седмица", каза Надал. Той заяви, че е много доволен от начина, по който се е завърнал след контузията, която не му позволи да играе в Акапулко, Индиън Уелс и Маями.


"Много съм щастлив от завръщането си след травмата, а сега имам нова възможност да се представя добре. Има едно сигурно нещо - не мисля за "Ролан Гарос", когато съм в Рим. Мисля изцяло за Рим", категоричен бе той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини