Нов град, стара история: Надал прегази пореден съперник



09-05-2018 19:02 | Николай Драганов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Световният №1 Рафаел Надал записа своята 20-та поредна победа на клей. Рафа се наложи с 6:3, 6:1 за скромните 74 минути над Гаел Монфис в първия си мач в Мадрид, увеличавайки серията си от поредни спечелени геймове на червени кортове 48.


Испанецът преследва шеста титла на "Мастърс" турнира в столицата на родината му и трета поредна след трофеите в Монте Карло и Барселона. 


Следващият му съперник ще бъде неговият приятел и сънародник Фелисиано Лопес, който ще стане директор на турнира от догодина, или №13 в схемата Диего Шварцман.


Ако успее да спечели още два поредни сета, Надал ще задмине рекорда от 49 поредни сета на Джон МакЕнроу, регистриран през 1984-та година.


Що се отнася до сблъсъците му с Монфис, това беше 14-та победа от 16 мача срещу французина. 

 

Рафа проби още в началото на мача за 2:0, а в третия гейм спаси две точки за пробив и затвърди. До края на частта двамата спечелиха спокойно подаванията си и тя отиде при Надал след 6:3. 


Още в първия гейм на втория сет Монфис изостана с 0:40 на свой сервис, спаси трите точки за пробив, но Рафа се добра до още една и този бе точен. При 3:1 французинът съвсем свали гарда и допусна два нови пробива за крайното 6:1. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини