Едмънд шокира неприятно Джокович в Мадрид



09-05-2018 17:35 | Николай Драганов

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

 

Двукратният носител на трофея и бивш №1 в света Новак Джокович претърпя ново разочарование през 2018-та година.

 

Намиращият се под №12 в ранглистата в момента сърбин допусна поражение от Кайл Едмънд във втори кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид след 6:3, 2:6, 6:3 в отделните части. 

 

Освен че присъедини към компаният на друг балканец, който отпадна вчера в лицето на Григор Димитров, сърбинът има още нещо общо с Гришо, който също беше изхвърлен изненадващо от Кайл Едмънд по-рано през сезона, по време на Откритото първенство на Австралия. 


Едмънд играеше без блясък, но стабилно от дъното на корта, с добра защита от своя бехкенд с две ръце и понякога пускайки къси топки. Така британецът успя да изненада шампиона от 2011 и 2016 с пробив на подаването му в петия гейм, затвърди за 4:2 и взе сета. 


Въпреки подкрепата за Ноле от мадридската публика, сред която личаха имената на футболистите Лука Модрич и бразилския Роналдо Назарио с жените си, това не помогна на сърбина. 


Ноле имаше проблеми с първия сервис и през втората част, но върна 2 пробива и поведе 5:2 след грешки на съперника. Двамата ободриха публиката с красиви разигравания, включително къси топки и връщания край мрежата.     

 
30-годишният Джокович изглеждаше във форма след 6-месечно възстановяване и операция на лакътя. Решителният сет вървеше по-мудно, но равностойно до 3:3. Едмънд направи решителен пробив и след 6 поредни грешки Ноле сдаде мача. 


На пресконференцията логично бе разочарован: „За малко го изпуснах – нови топки, пробив, няколко грешки и всичко свърши. Кайл има отличен форхенд, използва го умно, също и бекхенда. Очевидно имам над какво да работя“, призна той.

 


„Три пъти ме е побеждавал, така че очаквах проблеми. Снощи имах тежък мач, а в третия сет трябваше да стана по-агресивен и да докажа на себе си,  че мога да разрешавам сложни ситуации“ – анализира Кайл, който на осминафиналите среща белгиеца Давид Гофен, победил със 7:5, 6:3 Робин Хаас. 


Освен от тенисистите на корта, трибуните бяха забавлявани и от ВИП гостите. Феномена се поумори след първия сет и отиде да се разхлади във ВИП зоната, нападнат на изхода за автографи. Хърватският халф пък е освободен от Зидан, както още куп звезди, които ще починат тази вечер срещу Севиля. Модрич пък изглежда е взел решение се забавляваше на тенис, а по време на мача отказа да сложи шапка, обяснявайки, че някоя слънчева баня не е излишна. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини