Джокович: Имах нужда от точно такъв мач



07-05-2018 23:36 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Новак Джокович започна с трудна победа участието си на Мастърс 1000 турнира в Мадрид. В първия си двубой сърбинът се наложи със 7:5, 6:4 над друг тенисист, който наскоро се завърна на корта след отсъствие заради контузии - Кей Нишикори. Ето какво каза Джокович след важния за него успех:

„Получи се странен мач, имаме ниски позиции в ранглистите след толкова контузии и разни други неща, играли сме доста заедно и се познаваме. Жалко, че на този етап се срещнахме. Изиграх точните удари, двата сета се решиха в последните геймове. Точно от това се нуждаех за самочувствието ми - да се чувствам добре, не мога и да мечтая за по-добър старт.

Кей игра добре в Монте Карло, страхотен съсътезател е, един от най-добрите при ретур. Заложих на сервис. Нямах сериозни очаквания за турнира, искам да построя играта си. Общо взето се чувствам много по добре отпреди 2 седмици – лакътя вече не ме боли, което е добра новина след операцията".

 12-ият в света сърбин се радва на завръщането дългогодишния си треньор Мариан Вайда:

„Пътищата ни с Борис Бекер се разделиха, радвам се че физиотерапевтът ми Милош, Мариан и Джиджи се върнаха в моето ежедневие, ще отнеме извесно време да върнем играта ми, това е процес, независимо че я познават. Тренирам силно, но имам нужда от мачове и постоянство."

Новак се пошегува, че трябва да свиква с някои неща в новата си ситуация да не е сред първите поставени в схемата:

„Малко е различно, вчера питах кога ми е пресонференцията, казаха че нямам и аз се изненадах - Аа, ОК (смее се – бел. ред.)...все някога се случват разни неща в живота, който ни учи как да бъдем по-искрени със себе си, да намерим вдъхновение да продължим, към по-добро място."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини