Трофей №11 за Рафа или гръцка супер изненада?



29-04-2018 09:13 | Николай Драганов

Десеткратният шампион в надпреварата Рафаел Надал е само на стъпка от трофей №11 в тазгодишното издание на турнира от сериите ATP 500 в Барселона. 


Испанецът ще има за съперник изненадата на турнира - 19-годишният Стефанос Циципас, който никога досега не е играл финал в тура и в момента се намира под №63 в ранглистата. 


Двубоят между световния №1 и младият грък ще стартира не преди 17:00 часа българско време на корта, носещ името на един от участниците в мача - Рафаел Надал. 


"Стефанос е страхотен играч. Младите винаги носят нещо специално, той играе с голяма увереност. Играе много добре, така че ще бъде тежък мач. Ще трябва да съм подготвен да покажа най-доброто си ниво", коментира суперфаворитът Надал след победата си над Давид Гофен на полуфиналите.


Успехът над белгиеца беше 18-тата поредна победа за Матадора на клей, а спечелените два чисти сета означаваха и продължаване на серията му поредни сетове, която вече е 44. Преди седмица Надал вече спечели трофей №11 в Монте Карло, а днес ще се опита да го направи и в Барселона - сценарий, който се разигра с титли №10 само преди година. 


"Не можех да се насладя повече, излязох на корта и се насладих на всеки миг. Много съм горд от себе си и вярвам, че направих и родината си горда", каза от своя страна Циципас, който ще се опита да играе срещу всички прогнози, очаквания и статистика. Младокът ще има шанса да стане първият тенисист от Гърция, който печели ATP титла.


"Гледал съм милиони негови мачове на клей. Знам как е игра и мисля, че знам как ще играе срещу мен. Подготвям се за този мач, може би 10 години. Ще изляза и ще се насладя на него, ще дам най-доброто от себе си", добави Стефанос, който преди дни призна, че мечтае за мач с Надал и това би било може би "най-щастливият ден в живота му".


Само преди седмица в Монте Карло, Циципас спечели първата си победата на клей изобщо. Но тази вечер ще се опита да отнеме триумфа от играч, който в събота на полуфиналите записа своята победа №400 на тази настилка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини