Надал подчини и Гофен за победа №400 на клей, серията е жива



28-04-2018 18:40 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал продължи забележителната си победна серия на червени кортове с успех над Давид Гофен на полуфиналите на турнира в Барселона. 


Испанецът се наложи с 6:4, 6:0 и вече има 18 поредни победи на клей, като е спечелил 44 поредни сета. Успехът над Гофен беше под №400 общо в кариерата на Надал на клей.


Това беше трети успех за Надал над Гофен от четири мача помежду им, като и в трите случая победите на Рафа са на червени кортове. 


Съпротива имаше само в първата част на днешния двубой, като Гофен дори проби още в първия гейм и поведе с 2:0, но Рафа бързо се съвзе и върна пробива за 4:4. Двамата сервираха добре до самия край, когато при резултат 5:4 в своя полза Надал стигна до две точки за пробив и от втория опит сетът отиде на негова сметка. 


Идеята да осъществи обрат на клей срещу 10-кратния шампион в Барселона изглежда се стори твърде сложна на Гофен през втората част и той се предадe напълно, губейки на 0 втората част. 


В опит да спечели своята 11-та титла в Барселона на финала Надал ще се изправи срещу изненадата на турнира - 19-годишният Стефанос Циципас, който надигра Пабло Кареньо Буста в първия полуфинал, а малко по-рано в турнира отстрани Доминик Тийм - последният играч, побеждавал Надал на клей. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини