Тони Надал: Рафа ще спечели титла №11 в Париж



15-04-2018 15:07 | Николай Драганов

Бившият дългогодишен треньор на Рафаел Надал и негов чичо - Тони Надал - прогнозира нов триумф за племенника си на тазгодишния "Ролан Гарос".


"Когато спечели първата си титла от Големия шлем, първия си "Ролан Гарос", помислих за Бьорн Борг, който според мен беше най-добрият играч на всички времена. Това беше преди Рафаел, сега не знам (смее се)". 


"Борг беше спечелил шест пъти турнира. Когато спечели един път, не си мислех че може да го стори десет пъти, но докато го спечели два пъти знаех, че може да го направи и три пъти. През 2017-та година, когато си тръгнах, казах на семейството: той ще спечели тази купа тази година."


"Когато той го направи, веднага се обадих на сина си и му казах: помниш ли какво ти казах? Винаги съм вярвал, че може да спечели, точно както вярвам, че може да спечели и за 11-ти път", обясни Тони Надал и добави, че това все пак може и да не се случи, но няма как да работиш изобщо, ако не вярваш, че ще успееш.


Чичо Тони каза още, че макар да е спечелил 10 титли, започва от начало в преследването на №11. "Когато е спечелил и държи трофея в ръцете си, му казвам: ОК, сега имаш трофея. Но следващата година, когато се върнеш, този трофей няма да означава нищо. Всяка година е отделна".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини