Треньорът на Надал го сравни с Меси



15-04-2018 12:15 | Николай Драганов

Рафаел Надал имаше трудно начало на годината, като до този момент в ATP тура участва единствено на Australian Open. Рафа се завърна на корта за мачовете на Испания срещу Германия за Купа "Дейвис" и показа отлична форма. През септември Испания ще се опита да се класира на финал в сблъсък с Франция.


Според неговия сънародник и треньор Карлос Моя, предимството което Рафа дава на Испания може да бъде сравнено със това на футболиста на Барселона Лионел Меси към неговия клуб.


"Освен неговата мотивация и дух, да си около Рафа отнема напрежение от теб. Имаш почти сигурна гаранция, че той ще спечели двата си мача на сингъл, което помага на отбора да бъде освободен. Бих го сравнил с Меси в Барселона", коментира Моя.


В следващите дни Надал ще се завърне на корта и в тура, като излиза в защита на своята титла в Монте Карло. Това ще бъде 14-ти сезон за Рафа след първата му спечелена титла от Големия шлем, а по този повод Карлос Моя коментира промяната в играта на Матадора през този период.


"14 години по-късно той продължава да печели титли от Шлема и е №1 в света. Очевидно е развил играта си. Той е по-добър, по-опитен, с някои физически ограничения заради възрастта, но много по-добре разбира играта си, взима правилните решения и знае, че някои от нещата, които е правил на 20, не са необходими днес", обясни Моя. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини